Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, ονομάζεται κάθε χρόνο η 4η του Απρίλη, όμως φέτος στην χώρα μας για πρώτη φορά την ίδια μέρα λαμβάνει χώρα η Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας, η οποία φέτος πραγματοποιείται με σειρά εκδηλώσεων και δράσεων σε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

Το φιλοζωικό πρόγραμμα για τα ζώα συντροφιάς παρουσίασαν χθες η κ. Γιούλα Ανωγιάτη και η κ. Ελένη Κασπίρη στους μικρούς μαθητές της Β ΄ τάξης του σχολείου μας. Τα παιδιά συνοδευόμενα από τις δασκάλες τους Δάρμα Αθηνά και Σταθοπούλου Φωτεινή τις υποδέχτηκαν ένθερμα προσφέροντάς τους ζωγραφιές, γραπτά μηνύματα για την προστασία των ζώων , αφίσες και φυσικά ζωοτροφές για τα άστεγα ζωάκια! Παρέα με την μουσικό μας Ζέζα Εύη, τραγούδησαν το τραγούδι «Σκυλάκι μοναχό» που είχαν γράψει οι μαθητές της Γ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ζευγολατιού, με την δασκάλα τους Χριστίνα Πασπαλα και το έχει μελοποιήσει η Γκέλυ Μητρογιάννη.
Μέσα από την συζήτηση με τα παιδιά , την προβολή βίντεο και φωτογραφιών, έγινε προσπάθεια για την καλλιέργεια του σεβασμού, της φιλοζωικής παιδείας και της ευαισθητοποίησης των παιδιών σε πολλά θέματα που αφορούν στα ζώα (δικαιώματα, ελευθερίες, ανάγκες, εγκατάλειψη, κακοποίηση, άστεγα κ.α.